In geval van een probleem of een klacht (bijvoorbeeld over ongewenst gedrag als bijzonder seksuele intimidatie, racisme of een andere vorm van discriminatie, agressie of geweld) kan contact worden opgenomen met de interne vertrouwenscommissie.  Deze commissie werkt volgens een vastgesteld protocol.

Om te kunnen spreken met iemand die verder van de school af staat zijn er ook vertrouwenspersonen bij ZAAM aangesteld. Deze zijn te bereiken via de coƶrdinator voor klachten, de heer Frans Kaandorp, bereikbaar via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De vertrouwenspersoon gaat na of door bemiddeling een oplossing kan worden bereikt. De vertrouwenspersoon kan ook behulpzaam zijn bij de afweging wel of geen klacht in te dienen.

Als er geen oplossing kan worden bereikt, kan de vertrouwenspersoon begeleiden bij het indienen van een klacht bij de directeur of de landelijke klachtencommissie. Meer informatie over de verdere procedure is beschreven in de Klachtenregeling ZAAM.