Na weken voorbereiden en wat spanning  hier en daar was het afgelopen vrijdag eindelijk zover. De leerlingen van de theaterlessen kregen een gastles gekregen van niemand minder dan Monic Hendrickx, bekend van Brief voor de Koning, Radeloos en natuurlijk Penoza. 

Onze theaterdocent heeft Monic uitgenodigd en tot onze verrassing zei ze ja.

Na een mooie kennismakingsronde waarbij de leerlingen een voorwerp hadden meegenomen om over te praten zijn we begonnen met wat oefeningen om warm te draaien. 

Hierna volgde er een improvisatie ronde waarbij de leerlingen door de ruimte liepen en opdrachten van Monic moesten uitbeelden. Dit was erg leuk.

Bij het dobbelstenen spel, waarbij de leerlingen d.m.v. dobbelstenen gooien de wie, wat, waar bepaalde, ontstond hilariteit toen bleek dat 1 van de jongens een opgetutte dame moest spelen en 1 van de meiden een dronken man. 

Met de wie wat waar gegevens moesten de leerlingen een scene bedenken en vervolgens spelen. Monic gaf tips en aanwijzingen en deed veel voor waardoor de leerlingen allemaal het gevoel hadden beter te worden en veel te leren. 

Als afsluiting hadden we een complimenten ronde waarbij Monic veel complimenten kreeg van de leerlingen. 

Monic op haar beurt complimenteerde de leerlingen met het niveau van acteren en hun inzet.

Al met al een zeer geslaagde les en wat ons betreft voorherhaling vatbaar.