Stage Voorbereiding klas 1 en 2
In klas 1 en 2 bereiden de leerlingen zich voor op een zelfstandige stage volgend jaar in klas 3. Het laten zien van een goede werkhouding en om kunnen gaan met afspraken en regels is daarin heel belangrijk. We hebben dat samengevat in 20 zogenaamde competenties.
Dat kunnen de leerlingen op verschillende manieren en plaatsen laten zien. U heeft vast wel eens gehoord over de Hulpdienst, de MAS stages en over Stepa in Assendelft.
Ook in de lessen kan de leerling laten zien dat er met hem of haar al goed te werken valt.


Stage Assessment gesprek 18 mei 2017
De komende weken verzamelt de leerling bewijzen van alle belangrijke onderdelen van de Stage Voorbereiding. Op 18 mei spreekt de leerling met de coach, met mevr. Hendriks, (Coördinator Zorg) en mevr. Eissens, (coördinator Stage Voorbereiding). Als de bewijzen er zijn en verder alles klopt ontvangt de leerling het bewijs van de Stage Voorbereiding ( StaVO bewijs) en mag de leerling na de zomervakantie op een zelfstandige stage.
Op een later moment zullen de StaVo bewijzen op een feestelijke wijze worden uitgereikt.


De ervaring leert dat een deel van de groep op dit moment nog niet over voldoende competenties beschikt. Zij zullen in klas 3 nog een poosje verder gaan met Stage Voorbereiding en dus later in het schooljaar op een zelfstandige stage gaan.

We wensen onze leerlingen succes met hun Stage Assessment.

M. Eissens,
Coördinator Stage Voorbereiding