U las misschien al op de nieuwbouwpagina dat de sporthal bijna klaar was. Vandaag is het dan echt zover! Vanaf vandaag maken we, net als leerlingen van Pascal Zuid, gebruik van de gigantische, uitermate modern ingerichte sporthal Zaandam Zuid. Beide scholen zullen er apart gymlessen krijgen, maar deze week vieren we de ingebruikname met gezamenlijke sportactiviteiten.

Voor de sportdocenten van beide scholen wordt het geven van de gymlessen een feest, aldus onderbouwteamleider van Pascal Zuid Sonja Heling: ”Naast de bekende gymtoestellen is deze sporthal ingericht met de allernieuwste mogelijkheden. Dat betekent dat de sportdocenten van Pascal Zuid en De Faam heel gericht met talent training aan de slag kunnen gaan.” Onze directeur Johan van Keulen sluit zich hierbij aan: ”Leerlingen zullen sport op niveau krijgen. Alle mogelijkheden op het gebied van sport zijn hier te doen. Het vak gym krijgt hier nog meer betekenis.”

Elke school een eigen sportzaal
Alle leerlingen van De Faam en Pascal Zuid zullen in de nieuwe sporthal de gymlessen krijgen. Voor elke school is er een eigen sportzaal. De sporthal kan door scheidingswanden in drie grote sportzalen worden verdeeld. Iedere ruimte heeft een eigen berging en kleedkamers met douches.

Kies voor de school met de bijzondere sporthal’
Zowel van Keulen als Heling zijn zeer te spreken over het eindresultaat. Van Keulen: ”Binnen valt je mond open van hoe prachtig, hoe modern en hoe luxe het is.” Heling: “Het interieur is echt prachtig met verlichting in cirkels, heel veel lichtinval en een kantine die uitkijkt over het Darwinpark. Daarbij zijn er mooie ruime parkeerplaatsen. Eindelijk heeft Zaandam Zuid een unieke sporthal!” Op de vraag of de sporthal een meerwaarde is voor toekomstige leerlingen antwoordt Heling glunderend: ”Ik zou het wel weten als ik nu nog op de basisschool zat en een keuze moest maken voor een school. Dan kies je voor de school met de bijzondere sporthal natuurlijk!”