Leon Schouten, leerling van De Faam, is de winnaar van de Pieter Saenredamprijs geworden! Heel bijzonder, want hij heeft onlangs ook de Frans Mars schilderwedstrijd gewonnen. Deze jongen heeft duidelijk talent.

Jury lovend
Veel zaanse basis- en voortgezetonderwijsscholen deden mee aan deze wedstrijd. Op de Faam heeft lerares Daphne Bos met een groepje van tien leerlingen, die graag wilden leren perspectieftekenen, zeven weken getekend en geschilderd. Uiteindelijk zijn de drie beste werken opgehaald en door de jury beoordeeld.

De jury was lovend over zijn werk: "Hij heeft heel goed gekeken naar het onderwerp en de uitsnede maakte het werk spannend."

Oorkonde en meer
Leon heeft een oorkonde ontvangen en mooie wenskaarten met werken van Saenredam. De school ontvangt een bedrag waarmee we met zijn klas naar het museum mogen. Om Leon extra in het zonnetje te zetten, heeft de Faam een mooi schilderpakket voor hem samengesteld.

Over de Pieter Saenredamprijs
In het kader van cultureel erfgoed en kunsteducatie is er een prijs in het leven geroepen om kinderen en jongeren in contact te laten komen met het werk van Nederlands belangrijkste architectuurschilder: Pieter Saenredam. Deze architectuurschilder is in onze gemeente geboren, namelijk in Assendelft.

Zie hier de winnende bijdrage van Leon Schouten:

leonsaenredam